Könsroller

Sitter just nu och dricker en härlig vattenmelon-mango drink mellan tvättarna, så mumsig!
Till det äter jag även upp den melon som blev över, kan det bli bättre?!

När jag var nere i tvättstugan förut började jag fundera lite på könsroller och den första terminen i Örebro som handlade väldigt mycket om genusperspektiv och att jag då drog det hela till ytterligheterna, exemepelvis skulle jag köpa precis lika många bilar som dockor när jag fick barn oavsett kön och klä dom i både blått och rosa. När jag nu tänker tillbaka på detta börjar jag nästan skratta...
Självklart ska vi inte tvinga in tjejer i "kvinnorollen" och pojkar in i "mansroller" men vill min dotter (om jag får någon) leka med dockor så självklart kommer hon få dockor och jag tänker då inte köpa en bil för varje docka och jag kommer även att klä henne i små sockersöta klänningar när hon är liten! så det så!
Idag har vi väldigt bestämda könsroller här hemma... jag srpinger upp och ner i tvättstugan, har diskat och bäddat nytt i sängen medan älsklingen åkt iväg för att meka med min lilla bil... och jag känner mig väldigt tillfreds med detta... visst jag gillar inte att tvätta men jag gillar inte att ligga på rygg under en bil heller och varför lägga ner tid på båda delarna och ha tråkigt flera gånger när vi kan dela upp det?! Ok, varför har vi då delat upp sysslorna så traditionellt vi kunde väl bytt? men nej det kunde vi inte för jag kan inte byta avgassystem utan massa hjälp!

Var står ni i denna fråga?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0