Torr hy

Denna typ av hy karakteriseras av små porer och en matt yta med lite eller ingen olja eller blankhet. Då hyn är så torr formas mimiklinjer snabbt, särskilt runt ögonen och munnen. Torr hy är mer vanligt hos kvinnor över 50 och hos människor i torra klimat men kan även utvecklas bland kvinnor som inte skyddar sin hy från yttre påverkan såsom väder och vind, eller om man använder uttorkande produkter, som de flesta tvålar. Torr hy blir lätt grov samt spricker och flagnar lätt.


Det är därför viktigt att ha en rengöring som är mild och inte förstör hudens fuktbarriär, det är även viktigt att använda en exfolierande produkt så att de döda hudcellerna och hudflagorna minskas. Därefter är det viktigt att använda en ansiktskräm som mjukar upp, smörjer och återskapar hudens fuktbalans.

Att vi tar hand om vår hy är väldigt viktigt, tyvärr är det många som bara använder tvål och vatten vilket lätt leder till att hyn blir extremt torr, men den kan även bli fet då "gubbarna i hjärnkontoret" säger till ansiktet att återfukta sig själv (producera mer fett). Så en bra rengöring, en återfuktnings kräm och sist men inte minst ett skydd i form av en bra och oljefri foundation.


Kommentarer
Postat av: A la louise

sv:Joo de är goda de! Har så svårt för att säga ngn favorit, alla är ju sååå goda ;) Ja du får också ha en super bra kväll!

2008-08-31 @ 18:08:39
URL: http://louisebertilsson.blogg.se/
Postat av: Katie

Jag har haft en riktigt bra helg. Har legat bakis hela dagen idag dock. Vi hade nollning igår så idag har det varit tufft att leva :P

Hur har din helg varit?

2008-08-31 @ 18:38:45
URL: http://katie.blogg.se/
Postat av: Malin

:D Hehe. Vem var din favorit i programmet? Jag gillade både Christian och Jillian men är nog glad att det slutade som det gjorde. :)

2008-08-31 @ 19:40:03
URL: http://mejlajn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0