Fnasig

Nu så här när vintern närmar sig är det många av oss som blir torra och nästintill fnasiga på olika ställen över våra kroppar. Jag blir väldigt lätt fnasig och torr på mina händer nu när kylan kryper sig på. Torrheten och fnasigheten betyder oftast att det ligger ett lager av gråa cornflakes, dvs. döda hudceller, ytterst som förhindrar fukten från att tränga ner och återfukta huden vilket behövs för återuppbyggnaden. Det är därför viktigt att vi tar hand och vårdar vår hy lite extra den är ju trotts allt vårt största organ.


Ikväll tog jag mig lite extra tid i duschen för att skrubba hela kroppen med en mild bodyskrub. Jag tog även hand om ansiktet, detta gör jag i och för sig varje onsdag för att hålla huden och framför allt all porer fräscha, innan jag hoppade in i duschen tog jag bort makeupen runt ögonen och på läpparna och la sedan på min rengöring som även är ansiktsmask och ansiktsvatten. Jag lät den sitta på undertiden jag duschade för lite extra effekt av masken innan jag sköljde av och gick på med min kristallslip som effektivt exfolierar bort alla döda hudceller den är även toppen för mina gamla ärr som blivit märkbart mindre synliga. Väl ute ur duschen återfuktade jag först ansiktet och sedan även kroppen innan jag gick över till mina händer. Även dom fick sig en skubb men med en som är anpassad till händerna, det är viktigt att tänka på att vår hud även om den ser nästintill lika dan ut är väldigt varierande beroende på vart den sitter och behöver olika produkter precis som att vi inte tvättar fönstren med Vim utan fönsterputs så ska vi inte använda bodyskrub i ansiktet.


Så nu känner jag mig riktigt fräsch och inte alls fnasig och mitt råd till er är att skrubba bort dom död hudcellerna lite extra någon gång i veckan och glöm inte att återfukta den ordentligt!


Kram på er


Kommentarer
Postat av: Sanna E

haha, söt gubbe :p

2008-11-06 @ 10:10:50
URL: http://sannae.se
Postat av: Sofia

- hittade en jättesöt klänning, dock tyckte jag att den var alldeles för kort, man visade nästan rumpan i den:P

2008-11-06 @ 11:21:05
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Jonna

Hehe ja det blir jag med :)

Haha så söt gubbe!

2008-11-06 @ 12:13:51
URL: http://jth.blogg.se/
Postat av: linda

tack, det gjorde jag :)

2008-11-06 @ 12:27:53
URL: http://lindanord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0