Eurotrip dag 2

Ja som sagt… dag ett avslutades med en promenad utmed vattnet… eller ja den avslutades ju på hotellrummet :) syskonen delade rum vilket var riktigt mysigt och roligt så innan vi somnade blev det allt en hel del skratt och en trasig säng… som tur var gick det att laga :)

På morgonen gick vi upp i tid och åt en jätte god hotellfrukost innan vi packade ut oss i bilen igen och styrde ner mot Paris! Redan vid frukost kom denna dags utmaning! Tanken var ju att vi skulle se krigskyrkogården vid Omaha Beach från Slaget på dagen D, men det låg 60mil längre bort än vad vi trodde vilket skulle gjort vår resa bra mycket längre… så det var bara att fundera på vad vi skulle kika på istället… för en resa på 90mil kräver ju sina stopp :)

Men första anhalten var den 3 mil långa vallen Afsluitdijk som skiljer Nordsjön från IJsselmeer, insjön som bildades när man separerade en havsvik från Nordsjön. Vallen eller fördämningen byggdes för att minska risken för översvämning eftersom mer än hälften av Nederländerna ligger under havsnivån. Det var riktigt häftigt att åka där på motorvägen och se vattnet på ena sidan och en vall på andra och veta att bakom den ligger havet högre upp… Nivåskillnaderna gick till och med att se med blotta ögat när vi gick ut på en bro över vägen!

När man kommit av vallen är man riktigt nära Amsterdam och vi bestämde oss för att åka genom stan istället för runt den så vi fick se hur det såg ut där, man har ju hört en hel del om Amsterdam. Dock såg vi inga kvinnor i fönstren då vi inte åkte på de små vägarna men var roligt att få en uppfattning av staden.

Väl ute ur Amsterdam började vi bli riktigt hungriga men fy vad dåligt det var med matställen utmed vägarna men tillslut hittade vi ett McDonald’s :) Vid det här laget hade vi även bestämt oss för att göra nästa stopp vid Dunkerque där vi trodde att krigskyrkogården var och som var vårt planerade stopp från början.. och visserligen skedde det landstigningar även här men under första världskriget. Men istället för krigskyrkogård fick vi se en otroligt vacker strand och svalka fötterna i Atlanten, inte alls fel :)

Vad tiotiden, efter ca 90 mil och många timmar i bil, åkte vi in i ett mörkt men ändå upplyst Paris, härlig känsla när man fick syn på Eiffeltornet :)


Kommentarer
Postat av: Malin

Tack! Hittills har allt gått bra :-) Jag är väldigt spänd på hur det kommer bli i morgon vid introduktionen och när nollningen börjar...Du ser ut att ha haft en bra resa! Fina bilder :-) Det var inte några lätt uttalade namn på ställena ni besökte ;-)

2010-08-24 @ 19:51:53
URL: http://mejlajn.blogg.se/
Postat av: Mamma

Vilket läckert foto på vägen mellan sjön och havet !!!

2010-08-24 @ 21:53:49
URL: http://wildadog.blogg.se/
Postat av: Anna

Söta kor. ;P

Förresten, vad tycker du om min outfit?

http://hgss.blogg.se/2010/august/back-to-school.html

2010-08-26 @ 16:13:32
URL: http://hgss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0