Campingen... och nu blir det inlägg om campingen :)

Campingturen var det ja…

Har haft tre mysiga dagar med mamma och töserna ute på Brommö. Vi tog fem-färjan i tisdags (efter mitt läkarbesök, annars hade vi åkt tidigare) fullpackade med tält, sovsäckar, liggunderlag, mat och dyl. Till och med Wilda fick bära :) hon var så duktig så… och sedan började vi vandra!


Gick rakt över ön till Rukehamn (1) i hopp om tältplats men var redan tre tält uppslagna där så valde att gå vidare för att hitta en ”egen” plats… några hundra meter bort (2) (där man kan vada över till Hovden för er som känner till ön) hittade vi en fin plats och bestämde oss för att slå upp tältet, det enda som vi var lite osäkra över var att det stod en cykel med packning parkerad där så vi hoppades på att ägaren i fråga inte skulle komma tillbaka från Hovden (där vi antog att denne var) för att sedan slå läger intill oss… Till vår förtvivlan upptäckte vi efter ett tag, när tältet var uppe och allt, att det fullkomligt kryllade av spyflugor och då överdriver jag inte. Tindra som hade lagt sig ner en liten stund var alldeles grön-prickig av spyflugor på ryggen… Vi provade om det var bättre en bit in på stranden och flyttade våra väskor dit och tog en smörgås, för vi började bli ganska hungriga, i hopp om att spyflugorna bara hade sitt näste vid tältet. Men nej sådan tur hade vi inte utan det svärmade runt oss även där och paniken steg!

Ner med tältet så fort vi bara kunde och så upp med packningen på ryggen igen… och hade packningen varit lättare så lovar jag att vi hade sprungit därifrån :) Vi vandrade norrut mot Store Vite Sand (3) i hopp om en bättre plats och fann en perfekt strand! Folktom så när på två båtar ute i viken men eftersom klockan hade blivit ganska mycket på kvällen så höll ju dom sig i sina båtar och hundarna kunde springa fritt på stranden.

Så för andra gången den dagen slog vi upp tältet och gjorde i ordning på vår packning innan vi grillade lite korv!


Onsdagen började ganska mulet men efter frukost började det klarna upp och blev sedan en toppen dag :) visade sig att det var en populär strand vi lagt oss vid och efter tiofärjan kom det mycket folk som ville bada och sola men inte oss emot vi hade ju redan vår del av stranden :) Efter lunchen som bestod av nudlar och vegetarisk bolognese, eller snarare framåt eftermiddagen tog vi oss en promenad till Rövarsand och Rövaren och kollade på dom fina klipporna och bara njöt! Tillkvällen blev det grillad korv med mos den här gången och lagom till att vi fått fart på vår brasa kom det en liten regnskur men den var över innan korvarna var klara och sedan kunde vi faktiskt både äta, plocka i ordning och förbereda packningen samt diska och ta det lite lugnt innan regnet kom igen men då var vi klara för kvällen och inne i tältet och löste korsord :) Sen tror jag att det regnade större delen av natten men vad gör det när man har tak över huvudet?!Torsdag var det dags att bege sig hemåt, eftersom vi var förvarnade att det skulle bli en regnig dag hade vi bara packat med mat till torsdag. Väderprognosen stämde och när vi vaknad smattrade det ordentligt på tältet så fick bli frukost inne i tältet innan både vi och töserna fick morgonkissa… sen packade vi ner sista packningen, rev tältet och slängde på oss väskorna igen och började knalla mot färjan. Gissa om vi var blöta när vi kom fram och då var klockan halv elva och nästa färja gick 13.15 men vi hade tur och fick åka med en extra tur vid halv tolv då några hantverkare? skulle tillbaka till Torsö.

Kort sagt var det en riktigt mysig och lyckad camping tur!
Tack så mycket mamma!

 


Kommentarer
Postat av: Pia Löf

Hihi, såg Din kommentar på min blogg och läste vad jag skrivit. Var nog inte bara hundarna som var trötta, eftersom jag kröp ner i ryggsäcken ...

Love U / mamma

2010-07-30 @ 11:27:59
URL: http://wildadog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0