Dag 4

Den fjärde dagen blev en hel dag i bilen utan stopp förutom kiss- och matpauser men ändå bjöd dagen på en utmaning :) Vad vore en resa utan utmaningar?! Denna dag var det i den sista Péage på vår resa… Vi skulle för första gången betala med kort eftersom det var sent på kvällen och inte så många hytter som var bemannade varpå pappa stoppar in kortet och vips så har maskinen tagit det. PANIK!!! Inte kom det ut heller och där stod vi utan att komma igenom med tutandes fransmän bakom tills jag såg att det gick med sedlar längre ner… så vi betalade åkte igenom och sedan fick vi parkera och gå bort till Péagen och leta efter bemanning och försöka förklara för den icke engelsktalande kvinnan vad som hänt. Hon hade nog varit med om det förut för hon gick och hämtade nyckeln och öppnade skåpet. Som tur var är maskinerna väldigt enkla så bara genom att öppna luckan fick vi tag på kortet som låg där :)

 

De franska vägarna var helt klart värda att betala för! Jätte fina och breda men man är ju lite nyfiken på hur vägarna hade varit om man valt alternativen till betalvägarna… Kanske är de lika fina?! Sedan fick man små Goodie Bags på vissa, vi fick bland annat en reflexväst, Pringles, Kalle Anka tidning (på franska), Red Bull och Choklad :) Inte illa!

Efter äventyret vid sista Péagen var det inte alls långt kvar till vackra Sainte Maxime. Vi fick veta att det varit en stor skogsbrand för ungefär 5 år sedan där man börjar köra in mot Sainte Maxime. Det häftiga var att det utmed vägarna stod svärtade, döda trädstammar men som på något sätt ändå hade repat sig och börjat växa igen. De var alltså svarta och såg helt döda ut ner till men när man lyfte blicken var det friska grenar och början till gröna kronor igen. Häftigt! Vid halv tio var vi äntligen framme hos flickorna Månsson, efter ytterligare 89mil i bil. Det blev en god grillad middag och massa prat innan sängen kallade :)


Kommentarer
Postat av: Motorcykeltjejen

Hej hej!!

Hade ingen aning om att du röstade oxå...

Hade länkat dig med såklart om jag bara visste!!

Stort tack iallafall!!! =)

Hade gjort detsamma för dig!Gillar solnedgångsbilden, den fick du till himla bra! =)

Hur går det med fotokursen??

Vi kanske kunde ta en fotodag nån dag?

Alltså vara modeller för varandra? vore kul!

Krams2010-09-09 @ 17:02:55
URL: http://nakenhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0