Eurotrip dag 3

Här kommer äntligen det efterlängtade inlägget om dag tre på vår Eurotrip.

Som sagt så kom vi fram till Pris sent andra dagen efter en lång resa men med många härlig stopp. Vi var riktigt trötta men innan vi slocknade mös vi balkongen som pappa och Lotta hade då de bodde högst upp på hotellet. Vi åt även kvällsmat som vi köpt med oss under resan!

Dag tre började vi med en riktigt god frukost innan vi bar oss ut på stan och in i dagens utmaning… att göra Paris på EN dag, det var inte lätt men det gick :)
Vi började med Eiffeltornet som låg relativt nära vårt hotell, där köade vi i över en timma men det var helt klart värt väntan! Vilken häftig byggnad och vilken utsikt! Hissen upp var dock lite läskig :p

 

Därefter promenerade vi vidare mot triumfbågen och Avenue des Champs-Elysees. Som vi sedan strosade ner för och kikade i skyltfönstren till alla dyra butiker ;) för att tillslut komma fram till Place de la Concorde. Torget där det i slutet av 1700-talet stod en stor giljotin för att sedan ersättas av en 3200 år gammal Luxorobelisk. Traskade sedan vidare mot Louvren för att snabbt kila vidare mot mysigare gator och stråk i hopp om en mysig restaurang och lite lunch. Gissa om vi var hungriga vid det här laget?! Slutade med att vi satte oss på Hard Rock Café och mumsade i oss goda hamburgare och sallader :)

 

Med ny energi knatade vi vidare med Moulin Rouge och konstnärskvarteren, Montmartre i sikte. Hjälp vad sexbutiker och liknande det var på gatan ner mot Moulin Rouge, haha… i ett skylt fönster var det t.o.m. dockor som gjorde olika sexuella ställningar… Men hjälp vad mysigt det var uppe i konstnärs kvarteren! Där skulle jag nog kunna spendera många timmar så nästa gång det blir Paris ska jag ha mer tid på mig :) Gillade verkligen staden så hoppas på att det blir fler gånger!

 

Sedan bar det av till Sacré-Coeur, dock hade vi inte tid att gå in eftersom målet var att hinna se alla måsten under dagen utan vi knatade snabbt vidare! Nästa stopp blev vid Centre Pompidou med rolltrapporna på utsidan av bygganden och Stravinskyfontänen med sina fina skulpturer. Därefter gick vi mot vårt sista mål Notre-Dame där Adam och Axel fick agera Quasimodo :) Väl är var vi mer än nöjda med vår prestation och det var även lagom tidsmässigt att gå hem till hotellet så vi knatade på… Dock hamnade vi lite fel och lyckades inte riktigt med kart läsandet, vid det här laget hade vi gått så långt att det kändes som benen gick av sig självt. Vi var rädda för att inte kunna starta igen om vi stannade :) man var även stel av att ha gått ”likadan” så jag började med höga knän och Adam gick runt i cirklar när vi stannade för att läsa kartan. Haha måste sett riktigt roligt ur :)

 

Väl hemma på hotellet blev det välbehövligt fotbad och pappa gav mot massage! Det var den dagen 12timmar var vi ute och knatade och avverkade en hel del mil ;)


Kommentarer
Postat av: Malin

Oj, det var tufft att hinna med Paris på en dag! Jag har aldrig varit i Paris, men någon gång vill jag nog resa dit :-)Sv: Ja, jag kan tänka mig att det är lätt att bli sjuk bland en massa elever. Du får påminna dem om att tvätta händerna! ;-) Hjälpte det med whiskey och te då? :-D Min förkylning börjar bli lite bättre i alla fall men ganska segt är det...Uppgiften vi fick var att teckna ett typ cafe/restaurang eller något liknande och så skulle det vara ett par människor längst fram i bilden och några som typ bråkade fem meter in och sen ytterligare någon som uppträdde typ 10 meter in i bilden, så vi skulle försöka få in ett djup i bilden liksom. :-) Nu har vi börjat med en grej vi ska göra i grupp, att teckna samma rum men alla tecknar från olika vinklar. Så det gäller att komma överens om hur allt ska se ut. Haha... i min grupp kom vi fram till någon sorts rymdtema (!?). Inte direkt vad jag brukar teckna men det löser väl sig :-D2010-09-06 @ 22:50:53
URL: http://mejlajn.blogg.se/
Postat av: Motorcykeltjejen

Vilka fina bilder!!! =)

Kramar

2010-09-07 @ 08:36:02
URL: http://nakenhunden.blogg.se/
Postat av: Mamma

ojojoj, att Ni bara orkade! I konstnärskvarteren skulle jag vilja strosa runt i flera dagar. Skulpturen med mannen i muren var RIKTIGT läcker!

Just nu sitter jag och tittar på McLeods döttrar. Sen ska jag ut och höststäda i trädgården.

Puss&Kram - Love U - från mamma

2010-09-07 @ 12:26:28
URL: http://wildadog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0