I went to jail…

Hände en hel del förra veckan innan jag blev sjuk… bland annat så började torsdagen som vilken vanlig dag som helst men avslutades i fängelset!
 

Ni som känner mig vet varför och för er andra så ska jag ta död på spänningen direkt genom att berätta att det var Öppethus :P var alltså inte ensam om att ”hamna” i fängelset denna eftermiddag… men det var riktigt intressant att se fängelset från insidan! Många gånger pågår det debatter om att dagens fångar har det allt för bra men bara efter en tur på tjugo minuter började panikångesten bli påtaglig. Fy farao för att vara instängd på det sättet, spelar ingen roll om jag får god mat och kan kolla på tv för vem har matlust i den miljön och vem vill ligga och titta på tv i en pytte cell där väggarna kryper närmare och närmare inpå och det är allt man kan göra?! Nej fy bubblan fångarna har det inte alls så bra som vissa vill få det att låta. Tänk bara att få med sig en flaska in i cellen på kvällen att göra sina behov i om du behöver gå efter inlåsning, måste du lätta på det andra trycket ja då får du först ringa på klockan och be vakten att ta med dig till toaletten, wow vilken frihet de har där inne…Fängelset ska nu läggas ner här i stan efter många år som en del av Mariestad, därav Öppethus med guidade turer för allmänheten. Fick lära sig en hel del, bland annat att anstalten förr varit en så kallad Philadelphia anstalt, en anstalt där det är öppet från bottenplan till nock i mitten och cellerna ligger utmed väggarna med en ”landgång” utanför. Än idag finns den långa spiraltrappan i mitten av våningsplanen som vittnar om gårdagen.

De sista fångarna lämnade fängelset så sent som en-två veckor sedan och de sista fångarnas celler var fortfarande i det skick de lämnade dem, med dikter och brev på anslagstavlorna, strumpor och andra kläder som hängde kvar och obäddade sängar… var riktigt gripande att se… som sagt det var helt klart värt besöket trots att vi fick stå i kö i över en och en halv timma på grund av att det kom så många fler nyfikna människor än de någonsin vågat tro!


Kommentarer
Postat av: mamma

Hej! Då förstår jag varför Du fick fota därinne, visste inte att det ska läggas ner. Synd att Du inte tog med Dig morfar, han leder väl debatten om hur bra internerna har det!

Puss&Kram från mamma

2010-09-08 @ 20:43:06
URL: http://wildadog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0