Hotell Timell - del 2

På lördag morgon ringde klockan 04.45, det var bara att kliva upp, skvätta lite vatten i ansiktet så man vaknade, borsta tänderna, ta på sig kläder och gå ner till lobbyn. Där fick vi packa ihop en frukostpåse och just som vi la i sista smörgåsen klev det in ett par personer som luktade gasol långa vägar, det var dom som snart skulle lyfta den här helgen till nya höjder. De kom nämligen från företaget Upp och Ner. Vi fick hoppa in i bilar och så åkte vi iväg mot Globen där vi stannade på ett grönområde mellan hyreshusen. Sedan var det bara att börja jobba, först skulle en stor klump på ca 600kg dras ut på gräsmattan och sedan var det korgens tur och den var inte heller lätt men det löste sig. När dom väl var ute gick vi igenom hur vi skulle stå i korgen som tog 22 passagerare och två piloter innan vi blev uppdelade i olika arbetsgrupper. Vi fick vara med och sätta ihop, hålla fast och blåsa upp ballongen. Det var en häftig syn att se ballongen växa :)

 

Strax före soluppgången lyfte vi, det pirrade till lite i magen när man kände att korgen gungade till av att den släppte marken och man såg att man började stiga, men när man väl var en bit över taken tappade man uppfattningen om hur högt upp man var och det var bara helt underbart. Vilken upplevelse, det var helt otroligt! Morgondimman låg tät över Stockholm som fortfarande sov och det var alldeles vindstilla och knäppt tyst. Vi fick se en helt fantastisk soluppgång och piloterna sa att det var den finaste turen de gjort under året. Vi hade tur för det är sällan man kan genomföra en tur så sent in på hösten och det var nog även det som gjorde att de som gör så många turer tyckte att denna var speciell. På 300meters höjd plockade vi fram vår frukost påse och åt frukost för att sedan stiga upp på max höjden utan tillstånd som är ca 600m. Vi landade på Barkarby gamla flygfällt där vi fick champagnefrukost och även blev döpta i champagne, en ceremoni som lever kvar sen den första luftballongsfärden. Ja vilken upplevelse!Tyvärr är bilderna lite korniga då jag fick öka på ISO-talet ordentligt i det svaga ljuset. Nu så här i efterhand inser jag ju att jag borde ställt in även bländaren manuellt och inte bara slutartiden och ISO så jag kunde testat att ha större bländare… men det är sådant man lär sig med tiden… och utvecklingen man gör är lite av charmen med fotografering enligt mig :)


Kommentarer
Postat av: Motorcykeltjejen

Hej söt! =)

Vad roligt att du har kommit igång med bloggningen igen, det gillas!! =)Vad fina kort du tog uppe i luften, häftigt när molnen ligger som ett täcke över husen! Måste ha varit en häftig upplevelse! =) Dock hade jag aldrig vågat mig i den där korgen, höjdrädd som jag är...hehe..Kramar

2011-01-16 @ 11:39:19
URL: http://nakenhunden.blogg.se/
Postat av: Mammis

De där vill jag oxå göra...hmm, fyller ju jämt snart:)

2011-01-23 @ 18:10:57
URL: http://wildadog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0